De allereerste stap naar een blog

computer-desk-electronics-374074 (Large)

Met meer dan een miljard websites met blogs wereldwijd zal u wel denken dat bloggen niet relevant is. Toch is het als bedrijf heel normaal om een blog te hebben. Sterker nog, tegenwoordig valt u zelfs op als u geen blog heeft. Bloggen is ook zeker niet dood. Laat u nou deze statement kunnen bewijzen. Want bloggen kent genoeg voordelen voor uw bedrijf.

Waarom is bloggen zo waardevol?

Verbreed u vindbaarheid en klandizie. Gebruik zo veel mogelijk trefwoorden gerelateerd aan uw bedrijf, product of dienst. Of juist iets wat uw doelgroep interesseert. Doordat uw blogs gelezen worden komt uw website bovenaan Google te staan en vergroot u uw vindbaarheid. Het is ook nog eens een goede manier om uw kennis te delen met de wereld. Want wie kan beter uitleggen waar het bedrijf voor staat, hoe het product werkt of welke dienst u verleend?


Schrijf relevante artikelen

Bedenk vooral onderwerpen die in de smaak vallen bij de doelgroep die u wil aantrekken. Blogs worden ook nog wel eens gedeeld via bijvoorbeeld social media. Als het gedeeld wordt weet u vaak niet waar het terecht komt. Maar als het de juiste klanten aantrekt weet u dat u een relevant artikel geschreven heeft. Een blog is dynamisch en een website is passief. Betekende dat uw website de plek is waar uw bedrijfsinformatie staat. En dit zal eigenlijk niet veranderen. In een blog daar in tegen kan continu nieuwe informatie worden toegevoegd. Daarom is een blog ideaal om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en trends binnen uw vakgebied.


Waar kunt u blogs op plaatsen?

U kunt tegenwoordig gratis artikelen plaatsen op diverse websites. WordPress is waarschijnlijk een van de bekendste. Hier kunt u gemakkelijk koppelingen maken tussen uw blog, uw bedrijfswebsite en diverse social media. Dit is zeer gunstig om meer verkeer uw kant op te krijgen. Vermeld bijvoorbeeld uw blog op Facebook zodat de doelgroep weer wordt doorverwezen naar uw blog. En uiteraard ook andersom. Het delen van uw blog kan dus zeker een toegevoegde waarde hebben. Dit wordt ook wel een gastblog genoemd. Wanneer gaat u beginnen?